Swedish fasciavibes,

 

IMG_1252 RED.jpg
Logo_medium_968x574_Transparent.png

Hästmassage, Djupvågsbehandling, Fascia manipulation (Stecco), sporttejpning och mycket mera

 

Hästmassage

 

Optimera din framgång med hästmassage

En viktig framgångsnyckel i all hästträning är underhåll av hästens muskler. En utbildad hästmassör är ett proffs på hästens muskulatur, på att utvärdera den och dess svagheter och problem. 

 

Jag utgår från klassisk manuell hästmassage och manuell fasciabehandling (Stecco AFM) men jobbar även maskinellt med en Atlas balans-djupvågsmaskin (Swedish fascia vibes).

 

Jag börjar alltid med att intervjua hästägaren om hästens historia, problem och skador. Ibland vill jag också se hur hästen rör sig för att utvärdera hur den använder sin kropp. Jag känner igenom (palperar) hästen för hand för att sedan massera hästen för hand och med djupvågsmaskinen i de områden och muskler där hästen behöver det. Jag använder mig även av fascia-manipulation, kinesitejp och stretchning vid behov. Till slut skriver jag en behandlingsjournal och går igenom behandlingen med ägaren och ger skötselråd. En behandling räcker ca 90 minuter och under den första behandlingen är det bra om ägaren är på plats. 

 

En häst bör inte masseras ifall den har feber, en inflammation (i hyn, muskeln, leden, ben), akut trauma (t.ex. ett öppet sår), har blivit sprutad i en led (kontrollera med veterinär) eller nyligen blivit vaccinerad. Kontrollera alltid med hästmassören ifall du är orolig om hästen kan behandlas.

 

Goda råd inför massagetillfället:
 

  • Välj en plats som är säker för hästen, där den känner sig trygg och kan slappna av.
     

  • Hästen bör vara torr, en våt häst kan inte masseras.
     

  • Efter massagen bör hästen erbjudas vatten och vid kyligt väder är det bra att täcka den.

 

En behandling kostar 50€ + möjlig kilometerersättning. Kilometerersättningen räknas från Terjärv. I huvudsak masserar jag hästar i Karleby – Jakobstad – Pedersöre – Vetil-området. Massage på andra håll enligt överenskommelse.