user2d.jpg
system2.jpg
Logo_medium_968x574_Transparent.png

Equiband™ SYSTEM

Equicore Concepts™ är en unik metod för att utveckla bålmuskulaturen på häst. Den är utvecklad i samarbete mellan veterinärer, terapeuter och tränare genom att tillämpa principerna från idrottsmedicin, fysioterapi, rehab och prestationsökande åtgärder på hästar. 
 

En stark rygg kräver en stark bål. En stark bål mobiliserar och stabiliserar ryggmusklerna och hjälper till att förhindra skador.
 

Equiband fungerar genom att banden stimulerar receptorer i hästens hud som skickar impulser till hjärnan att aktivera musklerna. När bålmusklerna aktiveras lyfter och rundar hästen sin rygg och banden bakom bakbenen uppmuntrar hästen att trampa längre under sig. Genom att aktivera och förstärka bålmuskulaturen hjälper vi hästen att bära upp ryttaren på ett hållbart sätt.

 

När använder man Equiband?

  • På unga hästar för att förbereda kroppen för inridningen

  • På äldre hästar för att öka och underhålla styrkan i överlinjen

  • På sporthästar för att öka prestationen genom att optimera användningen av bålmuskulaturen

  • I rehabilitering efter en skada, sjukdom eller operation

  • I igångsättning efter en längre paus

 

Equiband system innehåller ett kraftigt dressyrschabrak med clips och fyra elastiska gummiband samt en engelskspråkig användarguide. 

 

Equiband kostar 285€ + ev. postavgifter. I lager finns storlekarna S, M och L. Equiband kan också hyras för 40€/ 2 veckor. Jag hjälper till att passa in den i norra delen av Österbotten enligt överenskommelse.