IMG_1252 RED.jpg
Logo_medium_968x574_Transparent.png

Hevoshieronta, syväaaltohoitoa, manuaalista faskiamanipulointia, kinesioteippausta ja paljon muuta

 

Hevoshieronta
 

Hieronnalla hyvinvointia hevosellesi!
Moderniin hevosenvalmentamiseen kuuluu myös hevosen lihaskunnosta huolehtiminen ja tämä onkin hyvin tärkeä osa valmentautumisessa.
Hevoshieroja on ammattilainen joka pystyy määrittelemään lihaksiston hyvinvoinnin sekä ongelmat.


Työskentelytapani on klassinen hevoshieronta käsin, faskia käsittelyt (Stecco AFM), syväaaltokäsittely koneella ja kinesioteippaus.

 

Aloitan aina haastattelemalla hevosenomistajaa/hoitajaa hevosen historiasta ja sen vammoista. Joskus haluan nähdä hevosen liikkeessä jotta voin tarkastella miten se käyttää kehoaan. Tunnustelen, eli palpoin, hevosen käsin ja hoidan hevosen hieroen sekä käsin että koneellisesti syvääaltohoitolaitteella sen mukaan miltä hevonen tuntuu ja mitä se tarvitsee.

 

Tarpeen mukaan hoitokertaan sisältyy myös venyttely ja kinesioteippaus. Lopuksi kirjoitan jokaisesta hevosesta hoitoraportin ja käyn läpi omistajan kanssa ongelmakohdat sekä annan hoito-ohjeet. Hierontakerta kestää noin 90 min ja ainakin ensimmäisellä kerralla olisi hyvä jos omistaja olisi mukana paikalla.

Hevosta ei tulisi hieroa jos sillä on kuume, tulehdus (iholla, lihaksessa, luussa…), akuutti trauma (esim. avohaava), nivelpiikitys (kysy ell), rokotus (viikon varoaika) ja tiineuden alkuaika. Näissä tilanteissa ei siis kannata kutsua hierojaa paikalle.
 

Hyviä neuvoja hierontatilaisuuteen:
 

  • Valitse sellainen paikka ja aika joka on rauhallinen hevoselle jotta se tuntee olonsa turvalliseksi ja pystyy rentoutumaan.
     

  • Hevosen tulisi olla kuiva, märkää hevosta ei voi hieroa.
     

  • Hieronnan jälkeen hevonen on hyvä loimittaa sekä tarjota sille vettä.

 
Hieronnan hinta on 50€ + mahdolliset km kulut. Km kulut lasketaan Teerijärveltä. Pääosin hieron hevosia Kokkola – Pietarsaari – Veteli-akselilla, satunnaisesti myös Turun seudulla. Hieronnat muualla Suomessa sopimuksen mukaan.